Lucrările originale și traducerile realizate cu sprijinul burselor CSDNAN sunt publicate în colecția EUNOMIA.

Colecția EUNOMIA este un proiect editorial realizat de către Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiza Normativă (CSDNAN) de la Universitatea din București, în parteneriat cu mai multe edituri, printre care se numără editura Universul Juridic, editura Solomon și editura Hamangiu. Colecția este dedicată publicării unor cercetări și eseuri, elaborate de autori români sau străini, în domeniul analizei normative, sub toate aspectele și implicațiile sale – de la fundamentele filosofice, până la doctrinele juridice și la politicile publice subsumate diferitelor curente de gândire ale dreptului natural sau altor curente de gândire în dialog cu acestea. Monografiile, antologiile tematice, edițiile speciale vor consolida infrastructura intelectuală necesară pentru a susține structurile legale și instituționale ale bunei ordini sociale, cum sugerează chiar denumirea colecției.

Instituția libertății

Lucrarea doamnei Fabre-Magnan are ca prim obiectiv tocmai (re)integrarea necesară a libertății și interdicției. Analiza libertății pe care o face autoarea este greu de plasat în cadrul clasificării filosofiilor despre libertate.

Proiect realizat de Diana Dănișor

Legea naturală sau legea nescrisă

Titlul acestui volum, ales de Georges Brazzola, reproduce titlul unui capitol din cursul ținut la Princeton, în care Maritain susținea că anticii numeau legea naturală „lege nescrisă” și „această denumire i se potrivește cel mai bine”.

Proiect realizat de Tudorel Urian

Drept constituțional

Cartea privește extraordinara extindere politică și geografică a constituționalismului contemporan, reflectând fidel opțiunile intelectuale comune celor doi autori, care lămuresc realități și teorii constituționale adesea trecute sub tăcere.

Proiect realizat de Diana Dănișor

Elogiul frontierelor. Mic tratat de libertate

Se spune că Europa trece printr-o criză politică. După părerea mea, criza noastră nu e atât de natură politică, cât de natură conceptuală. Europa a trimis la plimbare însăşi ideea de limită, de zid despărţitor, de restricţie protectoare. Or, fără limite, nu mai poţi defini nici măcar o noţiune, ca să nu mai vorbim de proiecte concrete.

Proiect realizat de Andrei Vieru

Liberalism, perfecționism și drepturi naturale

Această antologie explorează, printre altele, modul în care se intercondiționează drepturile individuale și împlinirea umană. Se arată că drepturile individuale sunt esențiale pentru a conserva posibilitatea ca fiecare individ să se împlinească, trăind printre ceilalți oameni, fiind cele care furnizează contextul social și politic în care indivizii aplică virtuțile necesare pentru a ajunge la idealul împlinirii umane.

Proiect realizat de Elena-Cristina Enoiu și Teodora Nichita