Lucrările originale și traducerile realizate cu sprijinul burselor CSDNAN sunt publicate în colecția EUNOMIA.

Colecția EUNOMIA este un proiect editorial realizat de către Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiza Normativă (CSDNAN) de la Universitatea din București, în parteneriat cu mai multe edituri, printre care se numără editura Universul Juridic, editura Solomon și editura Hamangiu. Colecția este dedicată publicării unor cercetări și eseuri, elaborate de autori români sau străini, în domeniul analizei normative, sub toate aspectele și implicațiile sale – de la fundamentele filosofice, până la doctrinele juridice și la politicile publice subsumate diferitelor curente de gândire ale dreptului natural sau altor curente de gândire în dialog cu acestea. Monografiile, antologiile tematice, edițiile speciale vor consolida infrastructura intelectuală necesară pentru a susține structurile legale și instituționale ale bunei ordini sociale, cum sugerează chiar denumirea colecției.

Moralitatea dreptului

Lon L. Fuller, un gânditor juridic american cunoscut pentru apărarea teoriei dreptului natural în conflictul său cu H.L.A. Hart din Harvard Law Review (dezbaterea Fuller-Hart), identifică și explicitează ingredientele esențiale ale legalității care fac ca o ,,lege” să fie într-adevăr lege.

Proiect realizat de Cristina Tomuleț

Originile democrației totalitare

Talmon explorează originile istorice și filozofice ale unui soi de democrație ce se face tot mai vizibilă în ciocnirile socio-culturale din prezent. În urmă cu 70 de ani, el afirma profetic: criza de astăzi constă în „ciocnirea impetuoasă dintre democrația empirică și liberală, pe de o parte, și democrația totalitară și mesianică, pe de cealaltă”.

Proiect realizat de Iuliana-Diana Petrescu

Imagine antet: Philippe Jacques van Bree – „Interior of the Studio of Van Dael and his students at the Sorbonne” (1816); Sursa: Wikimedia Commons