În zilele de 17 și 18 septembrie 2021, Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă a organizat, în parteneriat cu redacția Syntopic și Institute for Economic Studies – Europe, două seminare cu Douglas B. Rasmussen, profesor emerit la St. John’s University în New York și membru al consiliului academic internațional CSDNAN.

Profesorul Rasmussen și-a dedicat întreaga cercetare încercării de a demonstra relevanța continuă a gândirii aristotelice și tomiste în lumea modernă și contemporană. Având ca punct de plecare trilogia scrisă de invitatul nostru, alături de colegul său Douglas J. Den Uyl, au fost discutate două teme ale căror importanță poate fi cu greu subestimată: cum mai poate fi justificată, într-o eră a postmodernismului și constructivismului, o poziție metafizică realistă, care afirmă existența unei realități obiective independente de fiecare dintre noi, și în ce măsură o astfel de viziune, inspirată din gândirea lui Aristotel și Toma din Aquino, este compatibilă cu o perspectivă teologică asupra lumii.

 

Puteți achiziționa o parte din cărțile autorului aici. De asemenea, câteva dintre articolele sale, scrise alături de Douglas J. Den Uyl, au fost traduse în cadrul colecției Eunomia de către două dintre bursierele CSDNAN. 

 

 

 

Categorii: Evenimente