Evenimentul s-a desfășurat marți, în data de 17 mai 2022, la Facultatea de Drept a Universității din București, în sala Constantin Stoicescu, începând cu ora 17.00.

 

Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă (CSDNAN) vă invită la lansarea cărții „Drept constituțional”, scrisă de Vlad Constantinesco și Stéphane Pierré-Caps și tradusă de Diana Dănișor. Aceasta face parte din colecția EUNOMIA, în cadrul editurii Universul Juridic. 

Cartea privește extraordinara extindere politică și geografică a constituționalismului contemporan, reflectând fidel opțiunile intelectuale comune celor doi autori, care lămuresc realități și teorii constituționale adesea trecute sub tăcere. În fața construcției europene actuale, se pune întrebarea: „Dacă nu există un stat fără constituție, poate exista o constituție fără stat?”

Lucrarea rezervă un loc privilegiat nu doar cetățeniei, ci, mai ales, naționalității. Dezvoltările consacrate europenizării și internaționalizării dreptului constituțional, în general, și funcției constituante, în particular, importanța acordată Convenției europene a drepturilor omului și jurisprudenței Curții de la Strasbourg sunt unele dintre cele mai ilustrative actualizări ale dreptului constituțional contemporan. Judecătorii constituționali devin încarnarea democrațiilor constituționale contemporane. Densitatea scriiturii și stimularea cititorului prin caracterul provocator al abordărilor, prezentarea ireproșabilă, bogăția semantică și cosmopolitismul cultural al autorilor fac din această lucrare un manual de referință pentru începutul secolului al XXI-lea.

 

Puteți achiziționa cartea aici

Categorii: Evenimente