Centrul pentru Studii de Drept Natural (CSDNAN) a deschis astăzi înscrierile pentru concursul anual de eseuri, dedicat tuturor studenților de licență de la facultățile de drept, filozofie, științe politice și teologie din România.

Tema primei ediții este „Drepturile fundamentale în secolul XXI: provocări teoretice și practice”.

Evoluțiile rapide din științele naturale și dezvoltarea noilor tehnologii, precum și crizele repetate ale regimurilor democrat-liberale din ultimele decenii, au ridicat probleme serioase pentru modul în care drepturile fundamentale ale omului sunt gândite și interpretate în practica juridică, în etică, metafizică, politică sau în discursul public în secolul XXI. În ce măsură putem identifica drepturile fundamentale cu drepturile naturale, cum afectează evoluția tehnologiilor moderne concepția clasică asupra drepturilor omului sau cum putem justifica astăzi, într-o lume marcată de o profundă divergență asupra valorilor ultime, existența unor drepturi universale și inalienabile, sunt doar câteva întrebări ce ar putea fi explorate de către participanți.

Eseurile pot fi trimise până la data de 1 septembrie la adresa de email contact@csdnan.ro, alături de un abstract, afilierea instituțională și anul de studiu.

 

Condițiile de redactare ale eseului, criteriile de evaluare și de oferire a premiilor pot fi găsite aici:

https://csdnan.ro/concursul-anual-de-eseuri/

 

Le urăm mult succes tuturor participanților!

Categorii: Evenimente