Suntem bucuroși să anunțăm câștigătorii burselor oferite de CSDNAN pentru anul academic 2023-2024:
1. BURSE PENTRU STUDENȚI
-
Burse oferite pentru traduceri:
- ELENA SÂRGHI (Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași): Randy R. Barnett – „The Structure of Liberty: Justice and the Rule of Law” (2000).
-
Burse oferite pentru articole originale:
- GABRIELA-ELENA STAN (Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice din București)– „Criptomonedele și plata. Reconfirgurarea modalităților de stingere a obligațiilor în lumina principiilor dreptului natural”
- DELIA NICOLETA ANCA (Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice, București) – „Sinuciderea asistată medical în lumina dreptului natural”
- DRANCA NICOLAE EMILIAN (Facultatea de Drept, Universitatea din București) – „Dreptul natural în viziunea lui Eric Voegelin”.
2. BURSE PENTRU COLABORATORI
-
Burse oferite pentru traduceri:
- CRISTINA LIGIA TOMULEȚ (Facultatea de Drept, Universitatea
Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca): Lon L. Fuller – „The Morality of Law” (1969) - ADELINA-MARIA TUDURACHI (Institutul Național al Magistraturii, București): Yves R. Simon – „The Tradition of Natural Law: A Philosopher’s Reflections” (1999).
- CRISTINA LIGIA TOMULEȚ (Facultatea de Drept, Universitatea
Programul de burse este un proiect CSDNAN care încurajează atât tinerii studenți, cât și profesorii și cercetătorii să exploreze, prin lucrări originale sau traduceri ale unor lucrări remarcabile, tradiția dreptului natural și analiza normativă și să descopere relevanța lor în oferirea unor interpretări și soluții pentru probleme actuale de natură filozofică, juridică, politică și economică. Programul de burse urmărește, pe de-o parte, recunoașterea performanței studenților, iar, pe de altă parte, împreună cu concursul de eseuri CSDNAN, pregătirea următoarei generații de cercetători, profesioniști și profesori care să ducă mai departe acest tip de reflecție, ce se deosebește prin înțelegerea mai amplă și interdisciplinară a tendințelor și evenimentelor din societatea româneacă și internațională. Aceasta presupune un angajament față de operele și gânditorii care s-au confruntat înaintea noastră cu probleme asemănătoare, angajament care, ulterior, dă naștere reflecțiilor proprii, adecvate provocărilor prezentului.
Le urăm succes bursierilor noștri în redactarea lucrărilor și îi invităm pe cei interesați de programele noastre să își pregătească propunerile pentru anul academic 2024-2025!