COMPONENȚA O comunitate intelectuală la interfața dintre sfera academică, domeniul aplicat și societatea civilă

Valeriu Stoica este profesor emerit al Facultății de Drept a Universității din București, fost ministru al justiției și fost decan al INM. Predă Drept civil – Drepturi reale principale, Teoria generală a obligațiilor.

Mircea Dumitru este profesor de logică la Facultatea de Filosofie a Universității din București, specializat în logica filosofică, filosofia limbajului și metafizica analitică a modalității. A fost rector al acestei universități în perioada 2011-2019.

Marian Nicolae este profesor al Facultății de Drept a Universității din București. Predă Drept Civil si Teoria generală. Este Directorul Centrului de Drept Natural și Analiză Normativă.

Simona Gherghina este prorector și profesor la Facultatea de Drept a Universității din București, unde predă Drept financiar public, Uniunea Economică și Monetară, Contracte de concesiune și Parteneriat public-privat.

 

Flavius Baias este profesor al Facultății de Drept, Universitatea din Bucuresți, facultate căreia i-a fost decan în perioada 2008-2020. Predă Drept civil – Drepturi reale, Teoria generală a obligațiilor.

Răzvan Dincă este profesor al Facultății de Drept, Universitatea din Bucuresti, cu specializările Drept civil și Dreptul proprietății intelectuale. În prezent este decan al aceleiași facultăți.

Ioana-Laura Toma-Dăuceanu este lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Drept privat. De asemenea, este judecător la Curtea de Apel București.

Wilhelm Dancă este teolog și filosof, preot romano-catolic, profesor și decan la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, membru corespondent al Academiei Române și membru al Academiei de Științe și Arte din Salzburg (Austria).

 

George Mihai Popa este licențiat în drept și economie, cu experiență profesională ca director juridic în domeniile farmaceutic și resurse naturale/energie. Conferențiază despre teme de drept privat, etică aplicată și cultură organizațională.

Raluca Bercea este conferențiar universitar al Facultății de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, unde predă Dreptul Uniunii Europene și Drept comparat. Este avocat colaborator of counsel în cadrul societății civile de avocați Bercea & Asociații.

Vladimir Diaconiță este asistent universitar doctor în cadrul Departamentului de drept privat al Facultății de Drept, Universitatea din București. Este Managing Associate la Răzvan Dincă & Asociații.

Radu Rizoiu este conferențiar universitar doctor în cadrul Departamentului de Drept Privat și partener al firmei de avocatură Rizoiu & Poenaru. A făcut parte din comisia de redactare a normelor de implementare a Noului Cod Civil.

 

Adela Toplean este lector universitar la Facultatea de Litere a Universității din București și doctor în filologie. Este membru al Association for the Study of Death and Society (ASDS)

Ioan Stanomir este critic literar, publicist, politolog și profesor universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București. Este director al Secțiunii de Științe Sociale al Institutului de Cercetare al Universității din București (ICUB).

Andrei Vieru, cunoscut ca eseist și pianist francez de origine română, face cercetări în domenii ale matematicii (teoria sistemelor dinamice şi combinatorică), precum și în logica modală și în filosofie politică (construcția tipologiilor politice și implicațiile lor normative).

Dan Andrei Popescu este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai, coordonator al grupului de studiu european „Comparative Study on Authentic Instruments”, fondator și editor al Revistei de Drept internațional privat și Drept privat comparat.

 

Lucian Bercea este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, unde predă Drept comercial și Drept bancar. Este avocat coordonator în cadrul societății civile de avocați Bercea & Asociații.

Otniel-Ioan Bunaciu este  teolog român, profesor universitar și decan al Facultății de Teologie Baptistă, Universitatea din București. Este membru în comisia de Teologie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Sevastian Cercel este profesor universitar doctor în Drept civil al Facultății de Drept, Universitatea din Craiova, unde a fost și decan în perioada 2012-2020. În prezent, conduce Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor“ din Craiova.

Dan Claudiu Dănișor este profesor universitar doctor în Drept constituţional şi Instituţii Politice la Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova. În perioada 2012-2016 a fost rector al aceleiași Universități. Este vicepreședinte al Academiei de Științe Juridice din România.

 

Adrian-Vasile Carabă este lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din București, specializat în istoria și spiritualitatea Imperiului Bizantin. Este coordonatorul seriei de cărți Byzantium, publicată la editura Nemira.

Ionuț-Florin Popa este profesor universitar al Facultăţii de Drept, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde predă Drept civil şi Dreptul comerţului internaţional. Are experienţă în domeniul juridic ca şi consilier juridic şi judecător.

Alin-Gabriel Oprea este avocat colaborator la societatea civilă de avocați STOICA & Asociații și membru al Baroului din București, cu expertiză în Drept comercial, Drept administrativ și Drept civil.

Cristian Paziuc este asistent universitar doctor în cadrul Departamentului de Drept Privat al Facultății de Drept, Universitatea din București. Este avocat asociat în cadrul societății civile de avocați Paziuc & Jida.

 

Sever Voinescu este publicist, eseist și diplomat. Este specialist în Drept și Relații Internaționale. În prezent este redactorul-șef al revistei Dilema Veche.

Constantin Cosmin Pintilie este Senior Associate în cadrul societății civile de avocați STOICA & Asociații. Expert în tematică de drept comercial, proceduri arbitrale, contencios administrativ și fiscal.

Dragoș Paul Aligică este profesor de Științe Administrative la Universitatea din București și Senior Research Fellow al F. A. Hayek Program for Advanced Study in Philosophy, Politics and Economics la George Mason Universiy.

 
 

Consiliul de conducere

Preşedinte

Valeriu Stoica

Director

Marian Nicolae

Secretar ştiinţific

Laura Toma-Dăuceanu

Membru

Sever Voinescu

Membru

Dragoș Paul Aligică